Kurs i digital portträttmålning

På lektion!

Godmorgon! denn måndagsmorgon gick jag upp i ottan för att hinna till min första lektion som började kl. 8. Just i detta ögonblick har jag lektion i "Digitalt skapande", och jag tänkte att jag skulle göra ett litet inlägg nu när jag ändå sitter vid datorn. :)


P.S: Jag har ingen aning vf min meny har hoppat ned till botten av sidan. Någon som har en aning om vad som har hänt? xP

Ha en bra dag! Kram.

Tävlingen är avslutad!

Nu är tävlingen avslutad! Tack till alla som har varit med och tävlat! :) Jag har nu slumpat fram en vinnare med hjälp av random.org.

Vinnaren kommer att hållas hemlig tills dess att jag är klar med bilden och lägger upp den på bloggen! ^^

Iväg till skolan!

Godmorgon! Snart bär det av till skolan, första dagen idag. :) Är rätt mosig av att gå upp såhär tidigt, dels för att jag är ovan, men också för att jag spenderade halva natten letandes efter mitt skolbusskort (som jag fortfarande inte har hittat), mycket dumt av mig.

I vilket fall som helst hinner jag inte skriva mer, men jag ville bara påminna om att tävlingen avslutas idag! Kram.

Sommaren 2010 lider mot sitt slut..

I dag är det den sista dagen på sommarlovet 2010. Med en gnutta sorg i mitt hjärta skriver jag nu att det är dags att säga farväl till bara ben, smultron på strå, skinande sommar sol, fräknar, gyllenbrun hud, uppfriskande morgondopp, mysiga nattdopp, sommarregn och den underbara friheten att vara helt ledig.

Jag kommer att sakna allt det där, värmen och solen (även om det inte hör till vanligheterna i vår svenska sommar) men de minnen jag fått denna sommaren är söta som karameller, och räcker minst lika länge!

Nu är det dags för ett nytt kapitel. Hösten. Ny termin. Nya utmaningar. Hejdå sommaren, vi ses igen nästa år!Sommaren lyckas alltid locka fram mina barnsligare sidor. Nu gäller det att ta vara på den känslan hela året ut! Att skratta som ett barn sätter guldkant på tillvaron.. Kram.

Ett paket kom på posten...

I förmiddags kom ett litet paket på posten. Jag hade nämligen beställt ett skal till min iPhone på Tradera. Idag kom det äntligen! Man ser kanske inte så mycket på bilderna, men det är ett rött skal som ser ut som en coca cola burk. xP Ganska fräsigt om jag får säga det själv! Jag köpte skalet nytt för 40 kr på Tradera, helt klart värt! :)


Varning! Rebbe släpps nu lös på vägarna!God kväll allesammans! Jag kom just innanför dörren efter en liten biltur... Idag var nämligen andra gången som jag övnings körde! Det är verkligen jätte roligt, men också väldigt svårt!

Jag som inte riktigt förstår mig på teknik kan heller ingenting om bilar, och första gången jag satte mig bakom ratten (i lördags) fick pappa börja med att berätta vilken av pedalerna som var broms, gas och koppling. :P

Framåt går det i alla fall! Ha nu en fortsatt trevlig måndagskväll! :D

Lost när det gäller kost?

-Bananas are for monkeys?

Nu är jag hemma från ett träningspass på gymmet, och hungrig som man blir, sitter jag nu och funderar på vad jag ska äta. ^^

Är jag den ända som känner sig osäker på vad man bör äta efter ett träningspass? Jag blir alldeles förvirrad av alla dessa olika metoder för att bygga muskler eller gå ner i vikt. Själv tränar jag bara för att må bra och få mer energi, men jag känner att jag har för lite kunskap för att få ut maximalt av ett träningspass.

Jag är inget fan av proteindrycker och så, mystiska grumliga vätskor är inte riktigt min grej... Jag tycker mer om att veta vad man faktiskt stoppar i sig, innan man gör det.

Kanske är det någon som har något bra tips?

Tävling! Vinn porträtt på dig själv.


Nu är det tävlingsdags!
Reglerna är enkla. För att vara med i tävlingen gör du följande:

1. Skriv ett nytt inlägg på din blogg där du lägger upp den bilden du vill ha avmålad och en länk till detta inlägget. T ex. "Jag är med och tävlar hos Rebecka P.S om ett porträtt på mig själv. Tävla du också här!" Glöm inte bifoga bilden du vill ha avmålad i ditt inlägg.

2. Länka till ditt inlägg i kommentarsfältet på detta inlägget.

Tävlingen avslutas torsdagen den 26/8. Vinnaren kommer att slumpas fram med hjälp av random.org.

LYCKA TILL! :)

Min första videoblogg!


Och en failvideo..  Visar mina teknikskills mycket bra! :)

Jag kan inte låta bli....

....Att vara liiiite töntig ändå... :P Som sagt var jag på stan igår för att handla lite skolgrejor. Jag kom hem med ett rosa ämnesblock, en turkos kalender och en liten rosa bläckpenna. ^^ Jag tror att princessåldern spökar hos mig.. ^^ I det lilla vit/rosa fluffiga fodralet ligger min iPhone, och det är jag som har virkad det. :)

Michaela D är för tillfället hemma hos mig, och i kväll blir det lite videobloggning. :) Kram så länge!


En ny kamrat!

Helloj! :) Är rätt mör, tränat tidigt idag, då är det skönt att bara sitta och slappa en stund framför datorn. "Hyperballad" av Björk ljuder i högtalarna (snarare högtalaren, den ena har av någon mystisk anledning slutat fungera), ljuva musik! :)
Igår kom ett trevligt paket på posten! Min nya kamrat kom nerpackad i en fin liten låda med det vackra äpplet på.. Min iPhone 3gs har kommit, äntligen! :D Den otekniske Rebbe spenderar första halvtimmen med att försöka få i sim-kortet rätt, och ihärdighet lönar sig! :)

Något jag saknade medans jag försökte klura ut hur allt fungerade var en guidbok. Det vanliga "fingerfärdighets häftet" räcker inte riktigt för mig.. Ne jag skulle behöva en "Guidbok för personer som inte förstår sig på teknik". Det hade varit något det! xP

Nu ska jag snart åka in en snabbis till stan för att köpa lite skolstart-grejor (det är på tiden). Ha en bra dag! :) // Rebbe P.S


Skolstarten närmar sig!

I måndags började flera av mina kompisar skolan, men själv har jag drygt en vecka kvar av sommarlovet. :) Även om jag ser fram emot skolstarten, måste jag erkänna att det är skönt att ha lite extra ledig tid. ^^
Jag minns när man var liten så var man alltid sådär super ambitiös när det gällde att förbereda sig inför skolstarten. Man köpte alltid matchande pennfodral och kollegieblock, osv. I år har jag inte ens köpt en kalender, ganska dumt av mig det måste jag verkligen göra. xP

Innan jag började 3:e klass köpte jag  ett super gulligt pennfodral, i form av ett gossedjurs lejon. Kanske är det daggs att plocka fram sin barnsliga sida och använda det igen? Hade det inte varit gulligt att ha ett litet gossedjur i väskan? :P


Stardust

Nu är jag äntligen klar med bilden! Det tog sin lilla tid så att säga, alltid mer än beräknat. ^^ Bilden är gjord i Photoshop Elements 4.0, tillsammans med min alltid lika trogna Mac  och min underbara ritbräda.

Jag brukar oftast ha en klar bild i huvudet när jag börjar måla. Det hade jag inte den här gången. Jag utgick från ett porträttfoto på en kvinna i profil, sedan lät jag bilden liksom växa fram under arbetets gång. Något som jag har blivit väldigt förtjust i är att måla berg i bakgrunden, (se ett annat exempel här) de gör sig så fint på bild. :)

Det hör inte till vanligheten att jag målar i profil. Jag väljer oftast en vinkel där ögonen syns mycket, mest för att jag älskar att måla ögon, men också för att det är där som alla känslor syns mest. Men som alltid så gilar jag utmaningar!


In till stan!

Godmorgon! :¨) Idag bär det av in till stan igen! Kl tre är det fototräff, jag ska inte fota utan vara modell, mina fotoskills (som knappt existerar) bör inte visas bland allmänheten xP)

Det ska bli kul i alla fall, nu måste jag rusa till bussen! :) Chao!

En gammal goding


Idag när jag vaknade kände jag mig mer eller mindre som en levande zombie. ^^ Förstår inte riktigt var tröttheten kommer ifrån men, men.. :P Jag rotade lite bland mina gamla hästteckningar och hittade denna! Jag hade en period då jag verkligen bara tecknade hästar, nu är det snarare porträtt som gäller. :)

kram // Rebecka P.S

RSS 2.0